restorative critical alignment liggend op strip
def 1

Online Critical Alignment lessen

Yogalessen gericht op het vrijmaken en versterken van de rug.

restorative critical alignment liggen op rolletje voor onderrug

ONLINE CRITICAL ALIGNMENT LESSEN

Dinsdag 9:00 – 10:15  | Critical Alignment

Dinsdag  20:45 – 22:00 | Restorative Critical Alignment

Zaterdag 11:12 – 12:30 | Critical Alignment

+  Tientallen lessen in de online video bibliotheek

 

Online yogalessen gericht op het vrijmaken en versterken van de rug.

restorative yoga icon
img
namaste utkat asana

Online Critical Alignment Yoga?

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de yogastudio te komen, of als de lestijden niet goed aansluiten op jouw schema dan is online Critical Alignment een goed alternatief voor de gewone lessen. We hebben twee soorten online lessen: livestream lessen en lessen in de video bibliotheek. Abonnees van Faraja kunnen onbeperkt meedoen met de livestream lessen en onbeperkt lessen volgen uit de bibliotheek. Ben je geen abonnee en wil je toch meedoen dan kan dat ook. We hebben zowel een online abonnement als een online rittenkaart.

Livestream lessen

Iedere week worden drie lessen aangeboden als Livestream, twee Critical Alignment lessen en één Restorative Critical Alignment les. Deze lessen kan je volgen terwijl de les live in de studio wordt gegeven. Je bent een betrokken deelnemer, zij het op afstand.

Video bibliotheek

Tijdens de lockdowns van de afgelopen jaren zijn veel van mijn yogalessen doorgegaan als livestream. Deze opnames hiervan zijn bewaard en vormen nu de basis van de Faraja Video bibliotheek. In deze bibliotheek vind je alle soorten Critical Alignment lessen en je kan ze doen op een moment dat jou goed uitkomt. Per les in de bibliotheek geven we aan wat voor spullen je nodig hebt voor de les.

 

Wat heb je nodig voor een online les?

Je hebt een laptop, tablet of telefoon nodig om de online les te kunnen volgen. Daarnaast heb je de volgende spullen nodig om met de les mee te doen.

  • Je eigen yogamat
  • Een yogastrip
  • Een vilten yogamat van 50 x 60 cm (als alternatief kan je een badhanddoek gebruiken)
  • Een riem
  • Een stoel
  • Optioneel een yogaboog en / of hoofdstandbankje. Als je deze niet hebt wordt er altijd een alternatief geboden.

Aanmelden voor de les

Voor de online livestream lessen kan je jezelf aanmelden via Eversports. Een kwartier voor de start van de les komt in Eversports de link naar de Zoom meeting beschikbaar.

Zoom

De lessen worden gegeven via Zoom. Het is handig om voor de les de Zoom app te downloaden en te installeren op je laptop, tablet of telefoon.

tom hendriks meditatie bij faraja yoga
namaste utkat asana

Een les volgen uit de bibliotheek

Om een les uit de bibliotheek te volgen is het nodig dat je een Eversports account hebt. 

In de bibliotheek vind je een overzicht van alle lessen die beschikbaar zijn. De lessen zijn georganiseerd op soort; Critical Alignment Yoga, Restorative Yoga en Critical Alignment Therapie. Per les is er een korte beschrijving, in de afbeelding van de les staat aangegeven wat voor spullen je nodig hebt. Als je een les wilt volgen dan vraagt Eversports om in te loggen. Als je ingelogd bent dan kan je aangeven hoe je de les betaald. Met je abonnement, de rittenkaart voor online lessen of als losse les.

Therapielessen

Alle therapielessen uit de bibliotheek zijn kosteloos te volgen voor iedereen, met of zonder abonnement. 

 

critical alignment hoge brug

Critical Alignment oefeningen

In iedere restorative yoga les doen we critical alignment specifieke oefeningen met de strip, het blok en het bankje. Hier de hoge brug om de bovenrug en schouders vrij te maken.

restorative yoga zittende oefeningen

Zittende yoga houdingen

In de restorative yoga lessen regelmatig zittende oefeningen.

restorative yoga liggen op boogje voor onderrug

Ruimte in de onderrug

We werken gericht aan het creëren van meer ruimte in de onderrug. Hier liggen op de boog.

restorative yoga ontspannen schouders met behulp van bankje

Ontspannen van de schouders

Veel mensen zetten hun stress vast in hun nek en schouders. Deze oefening maakt de schouders vrij.

Veelgestelde vragen

Waarop is Critical Alignment gebaseerd?

Critical Alignment Yoga is ontwikkeld door de Amsterdamse yogaleraar Gert van Leeuwen. In zijn boek Critical Alignment Yoga beschrijft hij hoe je yoga kan gebruiken om meer moeiteloosheid in je lichaam te brengen. Hoe yoga je lichter en vrijer kan maken.

Waarom worden er zo veel hulpmiddelen gebruikt in de lessen?

Bij Critical Alignment Yoga gebruiken we hulpmiddelen als het yogastripje, schouderstandbankje en de boog om oefeningen te doen die anders niet kunnen. Bijvoorbeeld met de yogastrip kan je druk geven op de wervels tussen de schouderbladen, dit is een gebied waar je anders niet makkelijk bij kan.

Kan ik de hulpmiddelen kopen om te gebruiken tijdens de online lessen?

Deelnemers aan de lessen kunnen de yogastrip, het vilten matje en het schouderstandblok rechtstreeks van Faraja kopen. Dit gaat op basis van afhalen bij de studio op afspraak. We versturen geen producten. Alle materialen plus het hoofdstandbankje en boogje zijn te koop in de Critical Alignment Shop. De Critical Alignment Shop heeft wel de mogelijkheid om producten per pakket naar je toe te sturen.

Verschillen tussen de lessen