tom hendriks omgekeerd op hoofdstandbankje
beige boog decoratie

Over Faraja Yoga en Tom Hendriks

img

Tom Hendriks

Ik ben Tom Hendriks, sinds 2004 yogaleraar.

Het is jaren geleden dat ik in aanraking kwam met yoga. Ik ben begonnen bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan en was gelijk ‘verkocht’. Het bleek dat hoe meer yoga ik deed hoe beter ik me voelde. Het oplossen van spanning en stijfheid in m’n lichaam door het doen van yoga oefeningen veranderde mijn leven. De stress die ik regelmatig ervoer tijdens mijn werk werd steeds minder. Ik werd relaxter, meer open en voelde me gelukkiger.

Omdat ik meer wilde weten over yoga heb ik van 2003 tot 2005 de opleiding tot yogaleraar gevolgd bij Dirk-Jan Lust. Tijdens de opleiding gaf ik m’n eerste lessen in de studio van Dirk-Jan en na de opleiding ben ik les blijven geven.

Mijn honger naar yogakennis was niet gestild en daarom heb ik van 2005 tot 2009 de opleiding tot Critical Alignment Yoga Docent gevolgd bij Gert van Leeuwen.

Na deze intensieve opleiding was het eerst tijd voor wat anders. Een half jaar lang heb ik over de wereld gezworven en de meest prachtige plaatsen bezocht.

Daarna was het tijd om mijn yoga ervaring door te gaan geven. In 2010 ben ik gestart met het geven van yogalessen in Hoofddorp. In 2012 opende ik samen met een andere docent Yoga Centrum Hoofddorp. In deze prachtige studio heb ik in 9 jaar meer dan drieduizend yogalessen gegeven. In 2021 was het tijd om op mijn eigen benen te staan. Een nieuwe naam en een nieuwe plek.

De nieuwe naam van mijn yogapraktijk is Faraja yoga. Faraja komt uit het Swahili en betekent comfort, relief, relax. Dit is precies wat ik hoop te brengen met mijn lessen.

Ik hoop je te ontmoeten in mijn lessen!

Tom

tom hendriks docent critical alignment yoga