Pilates Mat lessen in Hoofddorp

Actieve lessen gericht op het versterken van je lichaam
ARCH

Maandag — 17:00 – 18:00

Dinsdag — 10:00 – 11:00

Dinsdag — 19:00 – 20:00

Dinsdag — 20:15 – 21:15 (Level 2/3)

Woensdag — 19:00 – 20:00

Donderdag — 17:30 – 18:30

Vrijdag — 9:00 – 10:00

 

 

Pilates mat icon

Wat is Pilates mat?

Pilates is een oefen- en beweegmethode die erop is gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden. Het verbetert je lichaamshouding en werkt preventief tegen blessures. De oefeningen worden gedaan op een mat en we maken tijdens de les gebruik van ballen, foamrollen en andere hulpmiddelen. De nadruk ligt op het trainen van de diepe spieren in je buik en rug, een goed gebruik van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd en je kracht, coördinatie en flexibiliteit zal na een aantal lessen zeker toenemen. Je leert je eigen lichaam en bewegingspatronen beter kennen.
 
Pilates is de unieke combinatie van bewust bewegen en je lichaam beter leren kennen en een gezonde balans te creëren tussen lichaam en geest. Het helpt je om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven, waardoor het risico op blessures wordt verkleind.
namaste utkat asana

Verschillen tussen de Pilates lessen

Level 1 Pilates

De level 1 les gaat over de basis van Pilates. Je oefent de ademhaling, werkt aan het versterken van je core en het ontwikkelen van stabiliteit in je bekken. De oefeningen gaan in een wat rustiger tempo en er wordt meer uitgelegd dan in de intermediate lessen. Tijdens deze lessen komen vooral de oefeningen uit het essential repertoire van Pilates aan bod. Als je wilt starten met de Pilates dan zijn dit de meest geschikte lessen.

Level 2/3 Pilates

Van deelnemers van de level 2 en 3 lessen wordt verwacht dat ze de basis beheersen. Het niveau is wat hoger en de oefeningen gaan wat sneller. In deze lessen komen de oefeningen uit het Intermediate en Advanced repertoire van Pilates aan bod. De docent zal altijd de les afstemmen op de aanwezige deelnemers maar deze lessen zijn bedoeld voor meer gevorderde deelnemers.

Verschillen tussen de Pilates lessen

LIEF VOOR JE LIJF

Rustige Pilates les voor iedereen die extra lief voor zijn lichaam wil zijn.

 • Voor iedereen toegankelijk
 • Gericht op herstel van blessures en klachten
 • Grote variëteit in oefeningen
Lief voor je lijf icon

PILATES MAT

Actieve Pilates lessen

 • Actieve lessen
 • Gericht op opbouw van kracht en flexibiliteit
 • Minimale mate van fitheid vereist
 • Grote variëteit in oefeningen
Pilates mat icon

PILATES MELT

In de Pilates Melt les oefen je in het ontspannen van de bindweefsels.

 • Les volgens de MELT® methode
 • Melt oefeningen afgewisseld met Pilates oefeningen
 • Stimuleer het genezend vermogen van je bindweefsels
 • Verminder pijn en stijfheid
 • Vergroot je lenigheid
Melt icon
vrouw op fitbal starten met pilates
MINI FARAJA

STARTEN MET PILATES

Ben je klaar om met Pilates te beginnen? Wil je sterker worden en je houding verbeteren? Wil je dit veilig en effectief doen? We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

STOTT Pilates vrouw liggend op grote fitbal
MINI FARAJA

WAT IS STOTT PILATES?

Bij Faraja geven we zowel STOTT Pilates als klassieke Pilates. We leggen graag uit wat de verschillen tussen de methodes zijn. 

Man doet Pilates Mat oefeningen
MINI FARAJA

PRIVÉLES PILATES

Wil je graag meer persoonlijke aandacht tijdens het oefenen van Pilates? Heb je blessures waardoor oefenen in een groep lastiger is? Een privéles Pilates kan de oplossing zijn. Bij Faraja kan je op afspraak een privéles of duetles met twee personen volgen.