restorative critical alignment liggend op strip
def 1

Restorative Yoga in Hoofddorp

Rustige yogales gericht op verdieping

restorative critical alignment liggen op rolletje voor onderrug

RESTORATIVE YOGA LESSEN

Dinsdag —10:30 – 11:45 (Ouderen)

Dinsdag — 20:45 – 22:00 (Adem en meditatie)

Locatie: Graftermeerstraat 63a Hoofddorp

Rustige yogales gericht op verdieping
restorative yoga icon
img
namaste utkat asana

Wat is Restorative Critical Alignment Yoga?

Restorative Critical Alignment is een rustige en toegankelijke vorm van Critical Alignment Yoga.

Patronen doorbreken

Iedereen ervaart momenten van spanning in zijn leven. Dit is natuurlijk als het wordt afgewisseld met momenten van complete ontspanning. Helaas komt het daar vaak niet van. We houden onze spanning vast en hierdoor word het ‘opgeslagen’ in het lichaam. Dit kan leiden tot stijve spieren, klachten aan het bewegingsapparaat en een gevoel van mentale spanning. In de restorative lessen werken we aan het doorbreken van dit patroon. We oefenen in het bewust loslaten van spanning. Hierdoor ervaar je meer ruimte in je lichaam.

We onderzoeken hoe gewoonten ons lichaam veranderen in positieve en negatieve zin. Door hier helderheid in te brengen én een positief alternatief te bieden kunnen we ons lichaam rechter, sterker en meer ontspannen maken en houden.

Klassieke yoga +

De lessen bestaan uit de klassieke yoga houdingen, liggende Critical Alignment oefeningen en oefeningen op de stoel. Deze oefeningen zijn ontwikkeld om spanning direct voelbaar te maken. Zo weet je waar je aan werkt en voel je snel het verschil tussen spanning en ontspanning.

Luchtig en geconcentreerd

De lessen zijn afwisselend van sfeer en invulling: luchtig, meditatief, speels, educatief, pittig, relaxed, geconcentreerd – het kan er allemaal zijn.

Yoga voor ouderen

De Restorative les op dinsdagochtend 10:30 uur is gericht op ouderen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers in dit uur is boven de 65. De les en de oefeningen die we doen zijn hierop afgestemd.

Adem en meditatie

In de Restorative les op dinsdagavond 20:45 uur is er meer aandacht voor adem en meditatie dan in de andere lessen.

tom hendriks meditatie bij faraja yoga
critical alignment hoge brug

Critical Alignment oefeningen

In iedere restorative yoga les doen we critical alignment specifieke oefeningen met de strip, het blok en het bankje. Hier de hoge brug om de bovenrug en schouders vrij te maken.

restorative yoga zittende oefeningen

Zittende yoga houdingen

In de restorative yoga lessen regelmatig zittende oefeningen.

restorative yoga liggen op boogje voor onderrug

Ruimte in de onderrug

We werken gericht aan het creëren van meer ruimte in de onderrug. Hier liggen op de boog.

restorative yoga ontspannen schouders met behulp van bankje

Ontspannen van de schouders

Veel mensen zetten hun stress vast in hun nek en schouders. Deze oefening maakt de schouders vrij.

werken aan balans

Werken aan balans

In de restorative yoga les is vaak aandacht voor het ontwikkelen van meer balans.

restorative zittende vooroverbuiging op stoel

Aangepaste houdingen

We passen regelmatig yogahoudingen aan om ze toegankelijker te maken. Deze zittende vooroverbuiging gaat makkelijker door de verhoging.

critical alignment wervelkolom

Wervelkolom

In de lessen leggen we regelmatig de verbinding tussen de anatomie en de oefeningen.

Veelgestelde vragen

Waarop is Critical Alignment gebaseerd?

Critical Alignment Yoga is ontwikkeld door de Amsterdamse yogaleraar Gert van Leeuwen. In zijn boek Critical Alignment Yoga beschrijft hij hoe je yoga kan gebruiken om meer moeiteloosheid in je lichaam te brengen. Hoe yoga je lichter en vrijer kan maken.

Waarom worden er zo veel hulpmiddelen gebruikt in de lessen?

Bij Critical Alignment Yoga gebruiken we hulpmiddelen als het yogastripje, schouderstandbankje en de boog om oefeningen te doen die anders niet kunnen. Bijvoorbeeld met de yogastrip kan je druk geven op de wervels tussen de schouderbladen, dit is een gebied waar je anders niet makkelijk bij kan.

Kan ik de hulpmiddelen kopen zodat ik thuis kan oefenen?

Deelnemers aan de lessen kunnen de yogastrip, het vilten matje en het schouderstandblok rechtstreeks van Faraja kopen. Het hoofdstandbankje en boogje zijn te koop in de Critical Alignment Shop.

Kan ik thuis (online) oefenen?

Ja natuurlijk en dat raden we ook aan. Als je een aantal lessen hebt gevolgd en bekent bent met de basisoefeningen dan kan je een stripje en of matje aanschaffen om thuis te oefenen. Voor leden hebben we een online bibliotheek met tientallen lessen. Ben je niet in de gelegenheid om naar de studio te komen, bijvoorbeeld omdat je ver weg woont, dan hebben we een yoga abonnement voor uitsluitend online lessen.

Wordt yoga vergoed door de zorgverzekeraar?

Op dit moment word critical alignment yoga niet vergoed door zorgverzekeraars. Sommige werkgevers vergoeden yogalessen wel. Op verzoek kan hiervoor een factuur worden verschaft op naam van de werkgever.

Verschillen tussen de lessen