groep mensen aan het oefenen met de backmitra
beige boog decoratie

​Workshop: BackMitra® met Guy Hamaekers

– Relax, adem en laat je stress verdwijnen –

zaterdag 14 oktober 2023 van 13:30 tot 16:00 uur

img

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan?

Of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress?

Laat dan Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, jou kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding, het versterken van de rug en het ontspannen van lichaam en geest.

De BackMitra®

Met het gebruik van de BackMitra® oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Een ander belangrijk effect van het werken met de BackMitra® is dat het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt in jouw lichaam voor herstel en rust.

voorbeeld gebruik backmitra
vrouw liggend op backmitra
Guy Hamaekers

Guy Hamaekers

Guy Hamaekers

Guy is een innovatieve denker en ondernemer in de wereld van yoga en gezonde beweging. Hij is de oprichter en mede-eigenaar van BackToolz, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hulpmiddelen voor yoga en lichaamsgerichte therapie. Een van zijn meest succesvolle producten is de BackMitra®, een uniek hulpmiddel dat is ontworpen om de wervelkolom te ondersteunen en op die manier een gezondere lichaamshouding en beter functioneren van het bewegingsapparaat te bewerkstelligen. In therapiesessies wordt de BackMitra® ingezet om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatorenmanchet-letsel en de zogenaamde ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

Als specialist in het vermijden van yoga-gerelateerd letsel en het ondersteunen van lichaamsgerichte therapeuten, geeft Guy wereldwijd workshops en trainingen over het gebruik van de BackMitra®. Hij houdt zich ook bezig met de vraag hoe we tot op hoge leeftijd van een gezond lichaam kunnen genieten. Van oorsprong is hij werktuigbouwkundige en heeft zo een uitzonderlijk inzicht in het menselijk musculoskeletaal bewegingssysteem ontwikkeld.

Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België, waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben. Hier wordt de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd. Met enthousiasme geeft Guy workshops en trainingen aan yogadocenten en lichaamsgerichte therapeuten over hoe zij dit hulpmiddel kunnen integreren in hun lessen en therapiesessies. Dankzij zijn passie en expertise is Guy een gerespecteerde leider in de yoga- en therapeutische wereld.

Workshop

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen, te strekken en te ontspannen.

Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Voor wie is deze workshop?

  • Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
  • Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan, zowel beginners als gevorderden.
  • Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Deelname

  • Deze workshop wordt gehouden op zaterdag 14 oktober 2023 van 13:30 tot 16:00 uur.
  • Locatie: Faraja Yoga & Pilates / Nijverheidsstraat 3A+B, Hoofddorp.
  • Er is plek voor maximaal 14 deelnemers. De workshop gaat door bij 8 deelnemers of meer.
  • De kosten voor deelname aan deze 2,5 uur durende workshop bedragen € 40,-
vrouw liggend naast backmitra