Starten met Pilates

Alle informatie die je nodig hebt voor je eerste les
ARCH
Pilates vrouw zittend op bal

Voor je start met pilates

Bij Faraja zijn we heel enthousiast over Pilates! Pilates is gericht is op het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit. Zaken waar vrijwel iedereen baat bij heeft. Voordat je begint met Pilates, zijn er echter een paar dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat je veilig en effectief meedoet met de lessen.

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat Pilates geen snelle oplossing is voor gewichtsverlies of fitnessdoelen. Het vereist consistentie en toewijding om resultaten te zien. Joseph Pilates zei hier zelf over dat je na tien lessen het effect begint te voelen. Na twintig lessen begin je het effect te zien. Na dertig lessen wil je niet anders.

Ten tweede is het belangrijk om een gekwalificeerde instructeur te vinden die ervaring heeft met Pilates en de juiste certificering heeft. Dit zal ervoor zorgen dat je correcte techniek gebruikt en blessures voorkomt. Bij Faraja zijn alle instructeurs gecertificeerd. De meeste volgens de STOTT methode.

Ten derde kan Pilates uitdagend zijn voor beginners, dus begin langzaam en bouw geleidelijk op. Luister naar je lichaam en neem pauzes indien nodig. Mocht je extra rustig willen beginnen overweeg dan om te starten bij de Lief voor je Lijf lessen, deze lessen zijn geschikt voor mensen met blessures en fysieke beperkingen.

Ten vierde, breng de docent op de hoogte van eventuele blessures of aandoeningen die van invloed zouden kunnen zijn op de les. De docent kan hier dan rekening mee houden en indien nodig aangepaste oefeningen aanbieden.

Ten vijfde, probeer voor de les alvast tot rust te komen. Een Pilates les is een moment voor jezelf. Het is fijn als je voor de les alvast probeert te landen zodat je niet met een vol hoofd naar de les komt. De les zal je rust versterken.

Tot slot, draag comfortabele kleding die niet beperkend is tijdens het bewegen, zoals een legging of joggingbroek. Als je het fijn vindt kan je water meenemen om gehydrateerd te blijven tijdens de les.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je genieten van je Pilates les terwijl je veilig traint en blessures voorkomt.

Je bent van harte welkom om de lessen te komen proberen in onze proefmaand!

 

Verschillen tussen de Pilates lessen

LIEF VOOR JE LIJF

Rustige Pilates les voor iedereen die extra lief voor zijn lichaam wil zijn.

 • Voor iedereen toegankelijk
 • Gericht op herstel van blessures en klachten
 • Grote variëteit in oefeningen
Lief voor je lijf icon

PILATES MAT

Actieve Pilates lessen

 • Actieve lessen
 • Gericht op opbouw van kracht en flexibiliteit
 • Minimale mate van fitheid vereist
 • Grote variëteit in oefeningen
Pilates mat icon

PILATES MELT

In de Pilates Melt les oefen je in het ontspannen van de bindweefsels.

 • Les volgens de MELT® methode
 • Melt oefeningen afgewisseld met Pilates oefeningen
 • Stimuleer het genezend vermogen van je bindweefsels
 • Verminder pijn en stijfheid
 • Vergroot je lenigheid
Melt icon