Sam Forcey

Docent Pilates en Melt
ARCH
Sam Forcey docent Pilates en Melt Method

Sam over Sam

Docent Pilates Mat en Melt Method

Door een knieblessure als gevolg van gescheurde kniebanden moest ik mijn passie voor hoge impact sporten en mijn training voor de marathon aanpassen en zo ontdekte ik Pilates.

Naast dat Pilates mijn lichaam hielp te herstellen van 2 zwangerschappen, heeft het mij geholpen mijn lichaam te balanceren, mijn spieren te versterken en de pijntjes van het dagelijkse leven te verdrijven. Deze manier van trainen werkte als een verslaving voor mij en heeft mij doen besluiten om terug de schoolbanken in te gaan, mijn level 3 examen Anatomie en Fysiologie te halen en mezelf als officieel STOTT Pilates instructeur te certificeren.

Snel ontdekte ik een nieuwe passie: Mensen helpen hun lichaam te bewegen en te herstellen van pijn als gevolg van blessures en operaties. Ik raakte gefascineerd door spierfacie (bindweefsel) en hoe het soms tegen- en soms samenwerkt met het lichaam. Om mezelf nog verder te ontwikkelen in deze materie heb ik mij verder ontwikkeld en gekwalificeerd als MELT METHODE instructeur en Rossiter Stretching System Beoefenaar, en Neural Reset Therapist. Deze kwalificaties geven mij de mogelijkheid mijn cliënten snel en effectief te verlossen van pijn zonder tussenkomst van medicatie of operatie. Al deze methodes complimenteren elkaar en helpen jou te bewegen zonder pijn of beperkingen. Mijn opgedane kennis over hoe het menselijk lichaam werkt en hoe alles met elkaar in verbinding staat geeft mij de mogelijkheid de oefeningen aan te passen aan ieders behoefte. Je bent dus verzekerd van een fijne en uitdagende training m, ongeacht de vorm van het lichaam, een blessure of eventuele pijn.

Ik heb een enorme drive om anderen te helpen om op een gezonde manier te bewegen, energie en zelfvertrouwen op  te bouwen en te verlossen van pijn. Naast dat ik mijn werk heel serieus neem en zeker wil zijn dat iedereen een optimale work-out heeft in een veilige omgeving, is het voor mij belangrijk plezier te hebben tijdens de trainingen. Ik zie er naar uit om mijn passie met jou te mogen delen en jou te helpen een gebalanceerd, sterk en gezond lichaam te krijgen.

 

Contact

Lessen van Sam

PILATES MAT

Actieve pilates lessen

  • Actieve lessen
  • Minimale mate van fitheid vereist
  • Groepen tot 12 deelnemers
  • Grote variëteit in oefeningen
Pilates mat icon

PILATES MELT

In de Melt les oefen je in het ontspannen van de bindweefsels. Het doen geen pijn en je werkt met een balletje en/of een roller.

  • Les volgens de MELT® methode
  • Melt oefeningen afgewisseld met pilates oefeningen
  • Stimuleer het genezend vermogen van je bindweefsels
  • Verminder pijn en stijfheid
  • Vergroot je lenigheid
  • Keuze uit een les per week
Melt icon